Bronnen van geluk

Geluk is niet voor iedereen hetzelfde. Niet iedereen heeft dezelfde waarden/bronnen van geluk; ze verschillen zelfs per persoon(lijkheid). Voor een voeler is geluk bijv. mogen zorgen voor anderen of het bereiken van harmonie en stilte;  voor een doener is het behalen van succes en het beste zijn;  en voor een denker de oplossing voor een ingewikkeld probleem vinden. Naarmate de types zich hoger ontwikkelen komen drijfveren en bronnen van geluk dichter bij elkaar: ertoe doen, diepere verbondenheid, etc.

Geluk ontstaat echter niet alleen door het streven naar al deze omstandigheden maar ook door het werken aan innerlijke vaardigheden: zoals focus, veerkracht en optimisme.

Zolang je aan het overleven bent, kun je nog niet spreken van geluk. Troost, tenslotte, is toevlucht kunnen vinden in een vervangende bron van geluk (bijv. vrienden, geloof, huisdier, meditatie) wanneer een andere (bijv. gezondheid, geliefde) wegvalt.

Hoeveel bronnen van geluk heb jij? Je leert het tijdens de Re-charge dag bij trainingsbureau LTC

 

Go blog
Comments are disable